44.000 euro voor embryo’s van Chacco Blue en Baloubet du Rouet

De derde editie van de Flanders Embryo Auction in de Arabische Emiraten heeft de vorige twee – toch ook succesvolle – veilingen op alle fronten overtroffen. Negentien van de 21 ongeboren veulens uit voortreffelijke merrielijnen werden voor 369.000 euro verkocht en de gemiddelde prijs steeg naar ruim 19.400 euro. Uniek was de strijd ter plekke om de embryo’s van Chacco Blue en Baloubet du Rouet, die allebei voor 44.000 euro afgeslagen werden.

Lees de rest van het artikel op horses.nl.

Casall drukt stempel op Holsteiner merriekeuring

Eens te meer heeft de twintigjarige Casall (Caretino x Lavall) zijn stempel gedrukt op de Holsteiner merriekeuring. Hij leverde de kampioene Indira VI(Casall x Cassini I) en is grootvader van de beide reservekampioenes, die Casaltino en Cascadello als vaders hebben. Van de 45 tot de elitekeuring toegelaten merries stammen er in totaal vijf direct van Casall af en twaalf keer staat hij te boek als grootvader. Zoon Cascadello I had de meeste merries op de keuring: acht stuks.

 

Lees de rest van het artikel op horses.nl

Casall-dochter Ekatharina wint Holsteins Kampioenschap zevenjarigen

De merrie Ekatharina (Casall x Montender) weet met zeven jaar al goed wat ze moet doen om te winnen. De Holsteiner merrie won internationaal al vijf rubrieken en zat acht keer in de top-5 in internationale jonge paardenrubrieken. De door Zuzana Zelinkova gereden bruine voegde afgelopen weekend de grootste overwinning toe aan haar palmares, de in 2016 voor 75.000 euro geveilde Casall-dochter werd gehuldigd als Holsteiner kampioen bij de zevenjarige springpaarden.

 

Lees de rest van het artikel op horses.nl.